Google arama sayfası sonuçları, organik arama sonuçları ve ücretli reklamlardan oluşmaktadır. Organik sıralamalarda yer alabilmeniz için uzun bir sürece ve bu doğrultuda seo çalışmasına ihtiyacınız olacaktır. Ancak potansiyel müşterilere zaman kaybetmeden ulaşmak isteyen işletme sahipleri, Google Ads (AdWords) servisini kullanarak hemen reklam vermeye başlayabilir. Böylece istenen kelimelerde ilk sayfa hatta ilk sıralarda olmanın avantajlarından hızlı ve zahmetsiz bir şekilde faydalanabilirsiniz.
Neden Danışmanlık hizmeti almalıyım?
Adwords Uzmanları, sizin adınıza reklam kampanyalarını profesyonel olarak yönetir ve optimize ederler. Sonuç olarak; daha düşük bütçelere (harcamalara) daha fazla gösterim ve dönüşüm alabilmenize olanak sağlarlar.
Biz Google Sertifikalı İş Ortağı ve Partneri olarak dijital reklamcılıkta profesyonel çözümler üretmekte ve online olarak 7/24 hizmet vermekteyiz.
Neden Google Ads tercih etmeliyim, Avantajları?
Google Adwords Reklamları düşük bütçeli harcamalara yüksek geri dönüşüm alabilmenize olanak sağlar. Günlük 50 TL ve üzerinde harcama yapmanız durumunda ‘Google Ads Destek Ekibinden’ tamamen ücretsiz bir şekilde yardım alma fırsatı yakalarsınız. Bunun için hafta içi 09:00 – 18:00 olmak üzere mesai saatleri içerisinde 0850 390 2060 – 0850 390 2100 telefon numaraları ile iletişime geçebilirsiniz.
- Ücretsiz kurulum desteği. Sesinizi şimdi hemen duyurun! 1 milyon şirketin tercihi..
- Hesabınıza keyfi tutarda bir bakiye yükleyebilirsiniz.
- Günlük maksimum harcamayı belirleyebilirsiniz.
- Reklamlarınızı istediğiniz zaman durdurabilir ve yeniden başlatabilirsiniz.
- Yeni müşteriler ilk reklamlarında deneme amaçlı 25 TL harcayarak 100 TL reklam kredisi kazanır.
- Reklamlarınızın sadece belirli gün, saat ve ilçelere göre gösterim almasını sağlayabilirsiniz.
- Yine gelişmiş filtreleme seçeneği ile yaş, cinsiyet gibi özelliklere göre demogratif hedefleme yapabilirsiniz.
Reklam için ne kadar bütçe ayırmalıyım?
Google reklamlarından maksimum faydayı alabilmek adına aylık harcamanızı doğru belirlemelisiniz. Bunun için sektör ve rakip analizi de yapmanız gerekir. Bir reklamın (yatırım) sizin için faydalı olup olmadığını anlayabilmeniz için “ROI (Return on Investment)” ismi verilen metrikten yararlanmanız gerekiyor. ROI kavramı Türkçesi itibari ile “Yatırım Getirisi” anlamına gelir ve her zaman +1 (bir) sayısından büyük olmalıdır.
ROI nasıl hesaplanır?
Formül : ROI = (Yatırım ile Gelen Net Kazanç – Yatırım Masrafı) / Yatırım Masrafı
Örnek Olay : Bayan çantaları üzerine bir E-Ticaret sitenizin olduğunu varsayalım. Guess markalı çantalara özel bir reklam kampanyası oluşturdunuz ve satış başına 100 TL kâr elde ediyorsunuz. Nihayet 1500 TL reklam harcaması yaparak 40 adet ürünün satışını yaptınız. Sizce reklam vermeye devam etmeli misiniz?
ROI formülünü uygularsak = ((100*40) -1500) / 1500 = 1,66 > 1
Reklam vermeye devam edilebilir.
Seo mu Google Ads mi?
Her ikisi de web sitenize yeni müşteriler ve ziyaretçiler çekmenin, internet satışlarını artırmanın en etkili yolları arasındadır. Bazı durumlarda “SEO” ve reklam çalışmalarını eş zamanlı olarak yürütmek gerekebilir. Bu tamamen sizin sektörünüze ve rakiplerinize bağlı bir durumdur. Her iki pazarlama yönteminin de kendi içinde avantajları ve dezavantajları bulunur. Seo uzun bir süreçten oluşur ancak ücretsiz ve kalıcıdır. Google Arama Ağı Reklamcılığı ile hemen üst sıralarda gözükebilirsiniz fakat bunun için sürekli ödeme yapmanız gerekir. Ek olarak Google Ads ile sadece telefonla aramalara harcama üreten bir kampanya da oluşturabilirsiniz.
Sıkça Sorulan Sorular (Google Ads)
Bir tıklamaya ne kadar öderim?
Tıklama başına ne kadar ücret öderim? diye soracak olursanız “diğer koşullar aynı olmak şartı ile” bir reklam kampanyası için :
Maks. TBM (Tıklama Başı Maliyet) değerini 1,5 TL olarak ayarladığınızı varsayalım. Sizden sonra verilen en yüksek maksimum TBM teklifi 1 TL ise bu kelimeye tık (ziyaretçi) başına 1,01 TL ödersiniz. Bu aynı zamanda sıralamanızı korumanız için gereken en düşük para miktarıdır.
Yalnızca kullanıcılar internet sitenizi ziyaret ettiğinde (ya da işletmenizi telefonla aradığında) ödeme yaparsınız. Ziyaret yoksa ödeme de yok!
Google Reklamları neye göre sıralanıyor?
Google reklam servisi açık arttırma sistemine göre çalışmaktadır. Reklam vereceğiniz kelime grupları için maksimum bir Tıklama Başına Maliyet (TBM) belirlersiniz. Teklifiniz diğer firmaların maks. TBM değerine ve kalite puanına göre bir sıralama alır. Yani sizden daha düşük teklif veren bir firmanın, bu kelimedeki kalite puanı sizinkinden fazlaysa; sıralamada sizin önününüzdeki bir konumda yer alabilir. Google Ads hizmetinde tam olarak “Parayı veren düdüğü çalar” mantığı bulunmamaktadır. Arama motoru reklamlarına rakiplerinizden daha fazla bütçe ayırsanız da Google, ilk sıra garantisini hiçbir zaman vermemektedir.
Kalite Puanı nedir, ne işe yarar?
Google, ziyaretçilere aradığı sorgu ile en iyi eşleşen siteleri göstermek ister. Bu ücretli arama sonuçları için de geçerlidir. Kullanıcının isteğini karşılamayan ve onları memnun etmeyen spam, aldatıcı reklamlar arama motorları tarafından tasvip edilmemektedir.
Bu yüzdendir ki reklamveren siteler her anahtar kelime için 1 ile 10 arasında farklı bir kalite puanına sahiptir. Kalite puanı yüksek olan bir site rakip firmalardan daha düşük harcamalar yaparak (tıklama başı maliyet) onların üstünde yer alabilir.
Kalite Puanı nasıl yükseltilir?
Google, her anahtar kelimeniz için web sitenize farklı bir kalite puanı belirler.
Peki, kalite puanınızı etkileyen 3 şey nedir?
1- Beklenen Tıklama Oranı (%TO)
Eğer reklamlarınız beklenenden daha düşük tıklamalar alıyorsa bu düzeltmeniz gereken ciddi bir problemdir. Reklamınızın yeterince ilgi çekici olduğuna emin misiniz? Başlık ve açıklama bölümlerini optimize etmeyi deneyebilir, A/B testi oluşturabilirsiniz.
Rakip firmalardan sizi ayıran özelliğiniz nedir? İndirim ve fırsatları başlıkta belirtmeye ne dersiniz?
Çözüm olarak : Harekete Geçirici (Call to Action) mesajlardan faydalanabilirsiniz. Hemen incele, sınırlı sayıda veya bugüne özel %25 indirim gibi metinler ile ziyaretçileri aksiyon almaya zorlayın.
2- Reklam Alaka Düzeyi
Reklamlarınızın arama yapılan anahtar kelime ile ne kadar ilgili olduğunu kontrol edin. Bu adımı kullanıcı tarafından düşünerek tamamlayabilirsiniz. Arama yapan kişinin tam olarak ihtiyacı ne ve nasıl bir sonuca ulaşmak istiyor? Uzun kuyruklu ve niş anahtar kelimeler size yardımcı olabilir. “Kırmızı spor araba” arayan birini tüm arabaların veya sadece spor araba sonuçlarının listelendiği sayfaya yönlendirmeyin.
3- Açılış Sayfası Deneyimi
- Alakalı, yararlı – özgün (benzersiz) içerikler ve yüksek çözünürlüklü görseller sunun.
- İşletmenize ait adres, telefon, çalışma saatleri ve diğer iletişim mecraları gibi bilgileri açıkça paylaşın.
- İşletmenizin amaçlarını ve misyonumu konu alan bir hakkında sayfası oluşturun. Ziyaretçinin sitenize olan güveni kazanmasını sağlayın. Gizlilik politikası, kullanıcı sözleşmesi gibi sayfalar oluşturabilir, ssl sertifikası satın almayı düşünebilirsiniz. Profesyonel bir logo ve favicon hazırlamak, Türkçe’yi doğru kullanmak, blog bölümü oluşturmak, sosyal medya sitelerinde aktif olmak doğru bir yaklaşım olacaktır.
- E-Ticaret site sahipleri ürünlerin indirimsiz – indirimli fiyatlarını ve stokta olup olmadığı hakkında kullanıcıyı bilgilendirebilir ve tekrardan onların yorumlarına yer verebilir.
- Ürün ve hizmetleri detaylıca açıklayın, müşterinin kafasındaki soru işaretlerini gidermek adına sıkça sorulan sorular bölümü oluşturun.
- Kolay gezinebilir, kullanışlı, kullanıcı deneyimi yüksek ve responsive (mobil uyumlu) tasarıma sahip olun.
- Açılış sayfanızın web ve mobil sürümde hızlı yüklenmesini sağlayın.
Arama sonuçlarında kaç adet reklam gösterilir?
Bir arama sonucunda ilk sayfada en fazla, üst kısım için 4 (dört); alt kısım için 3 (üç) adet ücretli reklam gösterilir. Sonraki sayfalar için alt kısımda maksimum 3 adet reklam olacak şekilde gösterim yapılmaya devam edilir.
Google’da arama yapan kullanıcıların ikinci sayfaya geçme oranının ortalama %5’den az olduğu biliniyor ve bu da oldukça düşük bir rakam. Sonuç olarak reklamlarınızın ilk sayfada yer alması daha geniş kitlelere seslenebilmeniz adına büyük önem taşıyor.